Sunday, June 11, 2017

Selamat Datang ke UiTM Puncak Alam (Part 1)

Assalamualaikum.. Hai semuaaa 

Post hari ini khas untuk adik adik yang dapat sambung belajar di UiTM Puncak Alam.  Awak dapat duduk kolej mana tu ? huhu. Ok lah tak nak intro panjang panjang sangat. Sebenarnya akak ni pun baru dua semester dekat situ. Masih belajar nak suaikan dengan suasana di situ.

TANGA KEJAYAAN & BUS

Ok first, mungkin semua sudah sedia maklum yang kita ni kaya dengan tangga dan tangga yang dimegah megahkan ialah "Tangga Kejayaan" ! Wuuuu! Baiklah tangga ni sebenarnya kalau turun  ok lagi, tapi sometime berpeluh lah jugak. Kalau nak naik hummm semput jugak tapi, awak akan jadi biasa bila dah selalu naik tangga tu.

Tangga kebangaan kami 

Sebenarnya ada je bas untuk kita ke Fakulti ada bas free ada bas berbayar.  Bas free bas persiaran yang ada STIKER D, berbayar ialah Bas Rapid yg tulis "UiTM Dalaman" seringgit je bayar, dan MAKESURE SEDIAKAN DUIT SECUKUPNYA YAA! Sebab tidak akan diberi baki apabila awak bayar guna duit besar. Tapi kalau nak senang guna kad touch & go ok. Waktu naik awak touch dan waktu nak turun bas awak kena touch jugak.  Bustop ada di setiap kolej. So tunggu bas dekat situ sahaja dan untuk ke fakulti bus akan berhenti di bustop selepas jejantas tu. Tapi tapi kalau bus penuh awak kena berdiri tu normal la. Relax2 je, normal la tu.

Ok sampai sini dulu nanti saya akan sambung ok.
Doakan Mahirah Nasir cemerlang di dalam akademik :)




No comments:

Post a Comment